In de kijker: online modules

Onze E-Health bibliotheek beschikt reeds geruime tijd over verschillende online modules. We geven je een overzicht van welke modules er beschikbaar zijn en wat het nut is van het gebruik van online modules binnen je praktijk.

Welke modules vind je in de E-Health bibliotheek?

Momenteel beschikt de E-Health bibliotheek over 10 online modules die je kan klaarzetten voor cliënten. 

Dit zijn met name:

– ACT – Acceptance & Commitment Therapy; bestaande uit 9 deelmodules

– Depressie; bestaande uit 8 deelmodules

– Doorpakkprogramma; bestaande uit 3 deelmodules

– Gegeneraliseerde angststoornis; bestaande uit 8 deelmodules

– Leefstijl; bestaande uit 9 deelmodules

– Mindfulness; bestaande uit 7 deelmodules

– Paniek; bestaande uit 9 deelmodules

– PTSS; bestaande uit 14 deelmodules

– Slaap; bestaande uit 7 deelmodules

– Welkomstprogramma; bestaande uit 6 deelmodules

Wat is het nut van online modules?

De online modules zijn een mooie aanvulling op klassieke therapie en kunnen gebruikt worden om sneller therapiewinst te boeken, het herstel van de cliënt te bevorderen en zowel de draagkracht als het mentaal welzijn te verhogen. Vele modules zijn bovendien gebaseerd op evidence-based behandelprotocollen, waardoor ze een houvast of leidraad kunnen bieden aan therapeuten met minder ervaring.

Sommige modules, zoals bijvoorbeeld de ACT module, kunnen zelfs op zich ingezet worden, zonder dat er contact met een behandelaar noodzakelijk is. Daardoor kunnen deze bijvoorbeeld worden ingezet bij lichte problematieken om op die manier de wachtlijsten in te kunnen korten.

Inhoud en gebruik van online modules

De online modules bestaan uit verschillende soorten inhoud, namelijk video’s, audio fragmenten, tekst, interactieve oefeningen en opdrachten voor de cliënt. Binnen deze modules vind je bovendien zowel psycho-educatie als technieken terug.

Je kan de modules volledig ter beschikking stellen van de cliënt, zodat deze zijn eigen tempo kan bepalen, of je kan de deelmodules gespreid beschikbaar maken. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld bepaalde deelmodules over te slaan indien deze niet relevant zijn, niet passen bij jouw werkstijl of bij de voorkeuren van de cliënt,…

Ben je benieuwd naar onze online modules of heb je nog vragen?

  • Je kan je via de agenda inschrijven voor een demo sessie van ons e-health platform en elektronisch patiëntendossier
  • Je kan een gratis proefperiode aanvragen via het contactformulier
  • Of je kan ons contacteren; hetzij via het contactformulier, hetzij door middel vaan een mailtje naar info@innopsy.be of je kan ons opbellen op het nummer 0486/82.89.20; we zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 18u tot 22u en in het weekend van 9u tot 12u).